De slipjes specialist van Nederland met vele slipjes aanbiedingen!

Herenstring

Herenstring

De herenstring is ondergoed dat al millennia gedragen wordt door mannen. Het is een van de oudst bekende ondergoedsoorten en wordt gedragen over de hele wereld. Echter, de laatste eeuw zijn de herenslips en boxershorts meer onder de aandacht gekomen. Ook fantastische keuzes met veel voordelen, maar ook de herenstring is een uitstekende optie. Een herenstring biedt namelijk vrijheid en toch een stevige ondersteuning. Zo is via onze site een herenstring van het merk Sloggi voor een scherpe online prijs te bestellen. Sloggi slipje kopen is een uitstekende keuze voor heren en dames. Zo biedt de herentanga van Sloggi een mooi ontwerp en comfortabele ondersteuning.

Herenstring in andere culturen

Hoogstwaarschijnlijk is de herenstring afgeleid van de lendendoek, een kledingstuk dat gezien wordt als een van de eerste kledingstukken voor mannen. De lendendoek was in principe een touw dat om de middel werd gebonden met een schaamlap aan de voorkant. De eerste kledingstukken komen uit de Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara. Later bekend soortgelijk ondergoed is het Japanse Fundoshi, die al veel meer wegheeft van de huidige herenstring. De herenstring in de westerse wereld kreeg meer bekendheid na het ontwikkelen van de zogenaamde ‘jockstrap’, ook wel bekend als de toque. Modellen waarvan u een heren slipje kopen kan, zijn doorgaans afgeleid van de volgende soorten herenstrings:

  • De Indiase Kowpeenam

    Deze herenstring komt voornamelijk in India voor. Het wordt daar gebruikt als onderkleding voor sporten, voornamelijk worstelen.
  • De Japanse Fundoshi

    Voor 1940 was de Fundoshi herenstring de meest gedragen onderbroek in Japan. Echter, met de introductie van de Amerikaanse slips en boxershorts voor heren, verdween Fundoshi steeds meer als traditioneel ondergoed. De laatste jaren wint deze herenstring echter weer aan populariteit bij het dragen tijdens Japanse festivals en als zwemkleding.
  • De westerse Jock Strap

    De ‘Jock Strap’ is een herenstring die aan het einde van de negentiende eeuw werd ontwikkeld en biedt een prima ondersteuning. Vandaag de dag worden ze vooral gebruikt tijdens het sporten als extra bescherming.